Kešu oříšky si namočte do horké vody tak, aby byly celé ponořené. Rozehřejte si na pánvi olivový olej a orestujte si na ní cibuli, řapíkatý celer, mrkev a prolisovaný česnek. Zelenina by měla změknout a cibule zesklovatět.
Poté snižte plamen a přidejte do pánve konzervu rajčat. Tu samou konzervu ještě naplňte do 3/4 vodou a přidejte do pánve. Dochuťte sojovou omáčkou, rozmarýnem, tymiánem, oreganem, solí a špetkou pepře, promíchejte a nechte 1-2 minuty povařit.
Čočku v konzervě zceďte a přidejte ji do omáčky. Promíchejte a poté do pánve nalámejte na větší kusy plátky lasagní. Dbejte na to, aby lasagne byly ponořené v omáčce a neplavaly na povrchu.
Pánev přiklopte a nechte omáčku i s lasagnemi vařit cca 10 minut tak, aby se těstoviny uvařily a omáčka lehce zredukovala. Občas promíchejte a pokud by omáčka byla moc hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
Mezitím, co se lasagne vaří, si v kuchyňském mixéru rozmixujte dohladka cottage sýr s namočenými kešu oříšky, šťávou z poloviny citronu a lahůdkovým droždím.
Hotové lasagne případně dle chuti dosolte a podávejte s připraveným kešu sýrem a čerstvým pestem. Jako bonus je můžete na funkci gril ještě na pár minut i s kešu sýrem zapéct v troubě.