Přiveďte k varu velký hrnec vody, kterou dostatečně osolíte. Přidejte orzo do vroucí vody a vařte, dokud není al dente, což by mělo trvat přibližně 10-12 minut. Orzo by mělo být měkké, ale stále pevné na skus. Po uvaření orzo sceďte a odložte stranou.
Vlašské ořechy orestujte na velké pánvi na středním ohni. Občas je promíchejte, aby se rovnoměrně opékaly a opékejte, dokud nejsou zlatohnědé a voňavé, což by mělo trvat asi 3 až 5 minut. Ořechy přeneste na prkénko a nechte je lehce vychladnout.
Do téže pánve přidejte 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej horký, přidejte nakrájenou cuketu. Cuketu opékejte, občas promíchejte, dokud není zlatohnědá, což by mělo trvat přibližně 6 až 7 minut. Opečenou cuketu osolte 1/2 lžičky soli a pánev odstavte z ohně.
Lehce vychladlé vlašské ořechy nasekejte najemno a přidejte do středně velké mísy. Do mísy přidejte olivový oleje, citronovou šťávu, nasekané feferonky, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, kmín, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
Scezené orzo přeneste do velké mísy. Přidejte opečenou cuketu a připravený dresink s feferonkami. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně propojily. Nakonec do salátu vmíchejte nastrouhaný parmezán. Ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě špetku soli.
Salát můžete podávat teplý nebo při pokojové teplotě. Je skvělý jako hlavní chod nebo příloha.