Go Back

Gnocchi s pestem z jednoho plechu

Křupavé gnocchi obalené v aromatickém pestu vytvářejí harmonickou kombinaci chutí, která je doplněna svěží zeleninou a jemnými tóny čerstvé burraty.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 3 minutes
Doba vaření 17 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení

Ingredience

  • 500 g bramborových gnocchi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 350 g libových krůtích párků či klobásy
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 3 lžíce pesta ze sušených rajčat
  • čerstvá burrata
  • čerstvá bazalka

Postup

  • Troubu předehřejte na 225°C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
  • Cherry rajčata si nakrájejte na poloviny, červenou cibuli na větší klínky a párek nebo klobásu na cca 0,5cm vysoké kousky.
  • Na jednu polovinu plechu rozmístěte gnocchi a kousky kuřecích párků. Na druhou polovinu plechu rozprostřete cherry rajčata a červenou cibuli. Vše pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Jemně promíchejte, aby se olej a koření rovnoměrně rozprostřely.
  • Vložte plech do předehřáté trouby a pečte po dobu 18 minut. V polovině pečení všechny ingredience na plechu promíchejte, aby se rovnoměrně propekly.
  • Po upečení vyjměte plech z trouby a přidejte rajčatové pesto. Vše důkladně promíchejte. Gnocchi pak servírujte nejlépe s čerstvou burratou a lístky bazalky.
Kalorie: 561kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Rychlé, Snadné, Těstoviny, Vegetariánské