Křupavé gnocchi obalené v aromatickém pestu vytvářejí harmonickou kombinaci chutí, která je doplněna svěží zeleninou a jemnými tóny čerstvé burraty.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 3 minutesmin
Doba vaření 17 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Pomůcky
1 plech na pečení
Ingredience
500gbramborových gnocchi
2lžíceolivového oleje
350glibových krůtích párků či klobásy
250gcherry rajčat
1červená cibule
3/4lžičkysoli
1/2lžičkymletého pepře
3lžícepesta ze sušených rajčat
čerstvá burrata
čerstvá bazalka
Postup
Troubu předehřejte na 225°C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
Cherry rajčata si nakrájejte na poloviny, červenou cibuli na větší klínky a párek nebo klobásu na cca 0,5cm vysoké kousky.
Na jednu polovinu plechu rozmístěte gnocchi a kousky kuřecích párků. Na druhou polovinu plechu rozprostřete cherry rajčata a červenou cibuli. Vše pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Jemně promíchejte, aby se olej a koření rovnoměrně rozprostřely.
Vložte plech do předehřáté trouby a pečte po dobu 18 minut. V polovině pečení všechny ingredience na plechu promíchejte, aby se rovnoměrně propekly.
Po upečení vyjměte plech z trouby a přidejte rajčatové pesto. Vše důkladně promíchejte. Gnocchi pak servírujte nejlépe s čerstvou burratou a lístky bazalky.