Gnocchi s pestem z jednoho plechu

Rating: 0.00
(0)
Autor: Anička
3. 6. 2024

Křupavé gnocchi obalené v aromatickém pestu vytvářejí harmonickou kombinaci chutí, která je doplněna svěží zeleninou a jemnými tóny čerstvé burraty.

Tenhle recept ráda připravuju v ty dny, kdy času není nazbyt, ale i tak chci pro manžela připravit něco výživného, chutného a zábavného. Vše, co k němu potřebujete, je JEDEN PLECH a pár snadno dostupných ingrediencí.

Pečené gnocchi s pestem jsou totiž nejen lahodné, ale také vyžadují naprosto minimální přípravu. Zároveň je snadno přizpůsobíte svým chuťovým preferencím a využijete do nich třeba i ovadlejší zeleninu, co vám leží v lednici, a kterou byste jinak možná vyhodili zbytečně do koše. Kombinace křupavých gnocchi, šťavnatých rajčat a voňavého pesta vytvoří harmonický pokrm, který potěší každého člena rodiny.

gnocchi

Jak gnocchi skladovat?

  • Zbytky pečených gnocchi můžete skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny.
  • Jak gnocchi ohřívat? Gnocchi ideálně vložte do většího hrnce a na mírném plameni postupně prohřejte. Podle potřeby je můžete podlít trochou vývaru nebo vodou.
  • Gnocchi můžete také skladovat v mrazáku! Zbytky jednoduše zmrazte ve vzduchotěsné nádobě vhodné do mrazáku, kde vám vydrží až na 3 měsíce. Před opětovným ohřevem nechte přes noc rozmrazit v chladničce.

Recept je perfektní rychlou večeří, kterou si zamiluje celá rodina. Navíc je neskutečně variabilní – můžete do něj přidat svou oblíbenou zeleninu nebo vyměnit kuřecí klobásu za jiný druh masa. A pesto? To můžete použít klidně klasické bazalkové!

A pokud byste chtěli inspiraci na další jednoduché recepty, vyzkoušejte určitě tohle Kuře s noky v citronové omáčce nebo moje oblíbené Krémové tortellini v rajčatové omáčce.

Gnocchi s pestem z jednoho plechu

Křupavé gnocchi obalené v aromatickém pestu vytvářejí harmonickou kombinaci chutí, která je doplněna svěží zeleninou a jemnými tóny čerstvé burraty.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 3 minutes
Doba vaření 17 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení

Ingredience
  

  • 500 g bramborových gnocchi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 350 g libových krůtích párků či klobásy
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 3 lžíce pesta ze sušených rajčat
  • čerstvá burrata
  • čerstvá bazalka

Postup
 

  • Troubu předehřejte na 225°C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
  • Cherry rajčata si nakrájejte na poloviny, červenou cibuli na větší klínky a párek nebo klobásu na cca 0,5cm vysoké kousky.
  • Na jednu polovinu plechu rozmístěte gnocchi a kousky kuřecích párků. Na druhou polovinu plechu rozprostřete cherry rajčata a červenou cibuli. Vše pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Jemně promíchejte, aby se olej a koření rovnoměrně rozprostřely.
  • Vložte plech do předehřáté trouby a pečte po dobu 18 minut. V polovině pečení všechny ingredience na plechu promíchejte, aby se rovnoměrně propekly.
  • Po upečení vyjměte plech z trouby a přidejte rajčatové pesto. Vše důkladně promíchejte. Gnocchi pak servírujte nejlépe s čerstvou burratou a lístky bazalky.
Kalorie: 561kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Rychlé, Snadné, Těstoviny, Vegetariánské

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.

Sdílet recept

Join the Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Líbí se mi
Close
Copyright © 2023 Recepty od Aničky.
Close