Křupavé gnocchi obalené v aromatickém pestu vytvářejí harmonickou kombinaci chutí, která je doplněna svěží zeleninou a jemnými tóny čerstvé burraty.
Tenhle recept ráda připravuju v ty dny, kdy času není nazbyt, ale i tak chci pro manžela připravit něco výživného, chutného a zábavného. Vše, co k němu potřebujete, je JEDEN PLECH a pár snadno dostupných ingrediencí.
Pečené gnocchi s pestem jsou totiž nejen lahodné, ale také vyžadují naprosto minimální přípravu. Zároveň je snadno přizpůsobíte svým chuťovým preferencím a využijete do nich třeba i ovadlejší zeleninu, co vám leží v lednici, a kterou byste jinak možná vyhodili zbytečně do koše. Kombinace křupavých gnocchi, šťavnatých rajčat a voňavého pesta vytvoří harmonický pokrm, který potěší každého člena rodiny.
Jak gnocchi skladovat?
- Zbytky pečených gnocchi můžete skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny.
- Jak gnocchi ohřívat? Gnocchi ideálně vložte do většího hrnce a na mírném plameni postupně prohřejte. Podle potřeby je můžete podlít trochou vývaru nebo vodou.
- Gnocchi můžete také skladovat v mrazáku! Zbytky jednoduše zmrazte ve vzduchotěsné nádobě vhodné do mrazáku, kde vám vydrží až na 3 měsíce. Před opětovným ohřevem nechte přes noc rozmrazit v chladničce.
Recept je perfektní rychlou večeří, kterou si zamiluje celá rodina. Navíc je neskutečně variabilní – můžete do něj přidat svou oblíbenou zeleninu nebo vyměnit kuřecí klobásu za jiný druh masa. A pesto? To můžete použít klidně klasické bazalkové!
A pokud byste chtěli inspiraci na další jednoduché recepty, vyzkoušejte určitě tohle Kuře s noky v citronové omáčce nebo moje oblíbené Krémové tortellini v rajčatové omáčce.
Gnocchi s pestem z jednoho plechu
Pomůcky
- 1 plech na pečení
Ingredience
- 500 g bramborových gnocchi
- 2 lžíce olivového oleje
- 350 g libových krůtích párků či klobásy
- 250 g cherry rajčat
- 1 červená cibule
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 3 lžíce pesta ze sušených rajčat
- čerstvá burrata
- čerstvá bazalka
Postup
- Troubu předehřejte na 225°C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
- Cherry rajčata si nakrájejte na poloviny, červenou cibuli na větší klínky a párek nebo klobásu na cca 0,5cm vysoké kousky.
- Na jednu polovinu plechu rozmístěte gnocchi a kousky kuřecích párků. Na druhou polovinu plechu rozprostřete cherry rajčata a červenou cibuli. Vše pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Jemně promíchejte, aby se olej a koření rovnoměrně rozprostřely.
- Vložte plech do předehřáté trouby a pečte po dobu 18 minut. V polovině pečení všechny ingredience na plechu promíchejte, aby se rovnoměrně propekly.
- Po upečení vyjměte plech z trouby a přidejte rajčatové pesto. Vše důkladně promíchejte. Gnocchi pak servírujte nejlépe s čerstvou burratou a lístky bazalky.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.