Troubu si předehřejte na 175℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Vlašské ořechy si nahrubo nasekejte a v menší misce si rozmačkejte zralé banány.
Do větší mísy nasypte ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, skořici a sůl a promíchejte.
Na pánvi si rozehřejte kokosový olej s medem a vanilkovým extraktem tak, aby se ingredience prohřály a všechny získaly dokonale tekutou konzistenci. Poté stáhněte z plotny a pomocí šlehací metličky vmíchejte rozmačkané banány.
Tekutou směs pak přilijte k ovesným vločkám a důkladně promíchejte.
Připravenou směs pak vysypte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete. Dejte péct do předehřáté trouby na 25-30 minut. Granolu hlídejte, jakmile bude upečená dozlatova, vytáhněte ji z trouby.
Já mám ráda granolu na velké kousky, proto ji po upečení nechávám zcela vychladnout na plechu a až pak rozlámu na větší kousky. Pokud máte raději granolu sypkou, pak ji během pečení párkrát promíchejte. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě nebo sklenici - vydrží tak několik týdnů.