Go Back

Granola a lá Banana bread

Přezrálé banány nemusí znamenat jedině banana bread. Můžete si z nich připravit tuhle skvělou granolu s příchutí banánového chlebíčku, která je plná vlákniny a zdravých tuků a v kombinaci s řeckým jogurtem tvoří ideální zdravou a vyváženou snídani.
Počet porcí 12 porcí
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes

Ingredience

  • 275 g ovesných vloček
  • 150 g vlašských ořechů
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžička soli
  • 60 g kokosového oleje
  • 100 g medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu (lze vynechat)
  • 3 zralé banány

Postup

  • Troubu si předehřejte na 175℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Vlašské ořechy si nahrubo nasekejte a v menší misce si rozmačkejte zralé banány.
  • Do větší mísy nasypte ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, skořici a sůl a promíchejte.
  • Na pánvi si rozehřejte kokosový olej s medem a vanilkovým extraktem tak, aby se ingredience prohřály a všechny získaly dokonale tekutou konzistenci. Poté stáhněte z plotny a pomocí šlehací metličky vmíchejte rozmačkané banány.
  • Tekutou směs pak přilijte k ovesným vločkám a důkladně promíchejte.
  • Připravenou směs pak vysypte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete. Dejte péct do předehřáté trouby na 25-30 minut. Granolu hlídejte, jakmile bude upečená dozlatova, vytáhněte ji z trouby.
  • Já mám ráda granolu na velké kousky, proto ji po upečení nechávám zcela vychladnout na plechu a až pak rozlámu na větší kousky. Pokud máte raději granolu sypkou, pak ji během pečení párkrát promíchejte. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě nebo sklenici - vydrží tak několik týdnů.
Kalorie: 229kcal
Chod: Snídaně a brunch
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Brunch, Pro děti, Rychlé, Zdravé