Go Back

Indické kuře z jedné pánve

5 from 2 votes
Indické kuře z jedné pánve, které je neuvěřitelně dobré a jeho přípravu zvládne naprosto každý. Podávané s rýží nebo indickým chlebem představuje dokonalou večeři do chladných podzimních dní.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 40 minutes
Celkový čas 45 minutes

Pomůcky

  • 1 hlubší pekáč nebo pánev vhodná do trouby

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 400 ml kokosového mléka
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 6 stroužků česneku (prolisované)
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička pálivé papriky (lze nahradit sladkou paprikou)
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli

K podávání

  • uvařená rýže
  • naan nebo pita
  • čerstvý koriandr
  • sezamová semínka

Postup

  • Troubu si předehřejte na 210℃. Cibuli si nakrájejte na tenké plátky, zázvor nastrouhejte a stroužky česneku prolisujte. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  • Do hlubokého pekáče nebo zapékací mísy vložte maso a osolte. Přidejte ostatní koření, kokosové mléko, nastrouhaný zázvor, česnek, cibuli a rajčatový protlak. Vše v pekáči důkladně promíchejte (klidně se toho nebojte a směs promíchejte vlastníma rukama).
  • Maso nechte 5-10 min odležet a poté jej vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 30-40 minut, dokud není maso hezky propečené.
  • Hotové maso servírujte s uvařenou rýží nebo indickými plackami. Před podáváním můžete maso navíc posypat sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.
Kalorie: 381kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Indická
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Bez lepku, Kuřecí, Maso, Mealprep, Podzim, Snadné, Z jednoho hrnce