Indické kuře z jedné pánve, které je neuvěřitelně dobré a jeho přípravu zvládne naprosto každý. Podávané s rýží nebo indickým chlebem představuje dokonalou večeři do chladných podzimních dní.
Troubu si předehřejte na 210℃. Cibuli si nakrájejte na tenké plátky, zázvor nastrouhejte a stroužky česneku prolisujte. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
Do hlubokého pekáče nebo zapékací mísy vložte maso a osolte. Přidejte ostatní koření, kokosové mléko, nastrouhaný zázvor, česnek, cibuli a rajčatový protlak. Vše v pekáči důkladně promíchejte (klidně se toho nebojte a směs promíchejte vlastníma rukama).
Maso nechte 5-10 min odležet a poté jej vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 30-40 minut, dokud není maso hezky propečené.
Hotové maso servírujte s uvařenou rýží nebo indickými plackami. Před podáváním můžete maso navíc posypat sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.
Kalorie: 381kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Indická
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Bez lepku, Kuřecí, Maso, Mealprep, Podzim, Snadné, Z jednoho hrnce