Go Back
Jarní těstovinový salát s chřestem

Jarní těstovinový salát s chřestem

Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes

Pomůcky

  • 1 salátová mísa

Ingredience

  • 300 g těstovin
  • 3 kuřecí prsa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 cuketa
  • 150 g zeleného chřestu
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 1 citrón
  • sůl a pepř
  • čerstvě nastrouhaný parmezán

Na zálivku:

  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete. Ochuťte sladkou paprikou a oreganem a odložte stranou. Cuketu nakrájejte na širší kolečka, z chřestu olámejte tvrdé konce.
  • Cuketu, chřest i kuřecí prsa dejte na připravený plech a dejte péct cca na 25 minut.
  • Mezitím si dejte vařit vodu na těstoviny a těstoviny uvařte dle návodu na obalu, aby byly al dente.
  • Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny, bazalku nahrubo nasekejte.
  • Všechny ingredience na zálivku dejte do vyšší nádoby a společně je vyšlehejte, aby se vám vytvořila krémová vinagretta. Dle chuti dosolte.
  • Uvařené těstoviny dejte do salátové mísy společně s cherry rajčátky a bazalkou. Z trouby vyndejte kuřecí prsa i zeleninu. Cuketu a chřest nakrájejte na menší kusy a přidejte do salátu.
  • Salát promíchejte, přelijte zálivkou a přidejte na kousky rozdrobený kozí sýr a kúru z 1/2 citrónu. Dobře promíchejte.
  • Salát podávejte s na plátky nakrájenými kuřecími prsy posypaný čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Poznámky

  • Během letní sezóny doporučuji chřest, cuketu i kuřecí prsa ogrilovat. Salát hned získá trochu jinou chuť.
Chod: Hlavní chod, Saláty
Kuchyně: Česká