Nejprve si předehřejte troubu na 175°C. Připravte si také menší plech či jinou nádobu vhodnou do trouby.
Máslové sušenky v kuchyňském robotu rozmixujte najemno. Nasypte je do středně velké mísy, vmíchejte cukr, dokud se obě ingredience nespojí, a poté vmíchejte rozpuštěné máslo. Směs vám bude připomínat písek.
Dno dortové formy si vyložte pečicím papírem a poté do ní vsypte připravenou sušenkovou směs. Rovnoměrně ji rozprostřete, ale neutlačujte ji příliš, aby základ nebyl po upečení tvrdý.
Sušenkový základ dejte do předehřáté trouby a pečte 10 minut. Poté základ z trouby vyndejte a nechte stranou vychladnout než si připravíte tvarohový krém.
Do velké mísy si dejte všechen smetanový sýr a krupicový cukr. Šlehejte pomocí ručního mixéru dokud směs nebude hladká a krémová, asi 2 minuty.
Přidejte zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a citronovou šťávu a šlehejte dokud se všechny ingredience nespojí. Pokračujte ve šlehání, ale jen na střední rychlost, a přidávejte vejce jedno po druhém. Šlehejte jen dokud se vejce nespojí s krémem. Jakmile zašleháte poslední vejce, přestaňte úplně míchat. Krém nechcete přešlehat, aby vám po upečení nepraskl. Hotový krém nalijte na předpečenou sušenkovou krustu.
Nyní si připravte malou nádobu, které jsem mluvila v prvním kroku a napusťte ji vodou do výšky cca 1cm. Tuto nádobu umístěte na dno trouby. Do předehřáté trouby pak vložte také připravený cheesecake a pečte 55 minut.
Zatímco se bude cheesecake péct, připravte si malinový přeliv. Maliny dejte do menšího hrnce, zasypte cukrem a přilijte cca 50ml vody. Přiveďte k varu a pomocí vařečky maliny lehce rozmačkejte. Do horké směsi pak přidejte 1 lžíci škrobu, kterou jste si rozmíchali s 1 lžící vody. Vařte cca další 1 minutu a poté úplně odstavte a nechte zcela vychladnout.
Po 55 minutách pečení cheesecaku troubu vypněte a jen lehce pootevřete dvířka trouby. Takto nechte cheesecake v troubě chladnout další cca 1 hodinu, aby nedostal velký teplotní šok. Po hodině jej zcela vyndejte z trouby a při pokojové teplotě ho nechte zcela vychladnout. Na vychladlý cheesecake nalijte malinový přeliv a uložte jej do lednice, ideálně přes noc.