Troubu si předehřejte na 180℃. Na menší plech vysypejte mandle a dejte je do předehřáté trouby na 10 minut.
Než se mandle opečou, dejte si vařit quinou. Quinou několikrát důkladně propláchněte studenou vodou, poté jí přesypte do hrnce, zalijte vodou v poměru 1 díl quinoy na 2 díly vody, lehce osolte a přiveďte k varu. Pak stáhněte teplotu a na velmi mírném plameni vařte odkrytou cca 15 minut.
Brokolici nakrájejte na menší růžičky, případně ji nahrubo nasekejte na menší kousky.
Rozehřejte pánev a nechte na ní rozpustit máslo. Do pánve přidejte nasekanou brokolici a mražené edamame. Nechte je společně na středním plameni opékat cca 5-7 minut. Poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Zázvor a česnek nastrouhejte na jemno. Dejte je do menší misky a přidejte k nim ostatní ingredience na dresink. Dobře promíchejte a odložte stranou.
Do velké salátové mísy dejte rukolu, orestovanou brokolici s edamame, listy koriandru, uvařenou a vychladlou quinou a opečené mandle. Zalijte dresinkem, dobře promíchejte a hned podávejte.