Předehřejte si troubu na 200°C. Připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Do velké mísy dejte mleté krůtí maso, strouhanku, zázvor, bazalku, nastrouhanou mrkev, jarní cibulku, česnek, sojovou a rybí omáčku, srirachu a sůl s pepřem.
Všechno promíchejte, dokud se ingredience spojí. Poté si navlhčete ruce a ze směsi tvarujte kuličky o průměru cca 3-4 cm. Případně můžete požít zmrzlinové kleště, díky kterým budete mít jednu kuličku jako druhou.
Připravené kuličky vyložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě 20 minut. Poté zapněte program gril a pečte další 1-2 minuty, dokud nejsou kuličky zlatavě hnědé.
Po dopečení kuličky vyndejte z trouby a připravte si omáčku. Všechny ingredience na omáčku dejte do velké hluboké pánve s pomalu přiveďte k varu. Vařte cca 4-5 minut tak, aby omáčka lehce zhoustla.
Do připravené omáčky pak dejte upečené masové kuličky a ještě je prohřejte. Podávejte ideálně s rýží, dušenou brokolicí a posypte vše na závěr sezamovými semínky.