Šalotky si překrojte napůl, houby nakrájejte na čtvrtiny, mrkev na kostičky a česnek na tenké plátky. Pokud máte pancettu v celku, nakrájejte si jí na kostičky.
Troubu si předehřejte na 180℃. Kuřecí stehna lehce osušte a z obou stran je osolte a opepřete.
Ve velké pánvi (vhodné do trouby) rozehřejte olej na střední plamen, přidejte na kostičky nakrájenou pancettu a za stálého míchání ji smažte, dokud nebude hezky propečená a křupavá, trvá to asi 5 minut. Pomocí děrované lžíce ji přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a odložte stranou.
Zvyšte lehce teplotu a do stejné pánve položte kuře. Smažte ho, dokud se nevytvoří zlatohnědá kůrčička, což trvá asi 8-10 minut. Osmažené kuře přendejte na talíř a dejte stranou.
Do pánve nyní dejte na poloviny nakrájenou šalotku, nakrájenou mrkev a restujte je cca 3 minuty do změknutí. Poté přidejte do pánve také na plátky nakrájený česnek, houby, tymián a rozmarýn. Za stálého míchání restujte další 2-3 minuty a hlídejte, aby se česnek nepřipálil.
Do zeleninové směsi přidejte rajčatový protlak a promíchejte, aby se v něm zelenina hezky obalila. Poté vše zasypte moukou a další 1 minutu vše společně restujte.
Za stálého míchání do pánve přilijte cca 1/2 červeného vína. Vařte, dokud se víno skoro nevyvaří. Poté do pánve přidejte zbylé víno, kuřecí vývar a bobkový list. Lehce osolte a opepřete a přidejte do omáčky také osmaženou pancettu.
Nakonec do pánve vyskládejte zpět kuřecí stehna (kůží nahoru) a pánev vložte do předehřáté trouby na cca 45 minut.
Kuře vyndejte z trouby, nechte ho 4-5 minut odpočívat a ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou. Podávejte ideálně s bramborovým či batátovým pyré.