Předehřejte troubu na 210 °C.
Kuřecí stehna vložte do větší mísy a smíchejte s olivovým olejem, kmínem, paprikou, oreganem, solí a pepřem. Rukama koření do masa dobře zapracujte a nechte 10-15 minut maso marinovat.
Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a stroužky česneku prolisujte.
Rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby. Jakmile se pánev rozpálí, snižte trochu plamen, položte na pánev kuřecí stehna (kůží dolů) a opékejte je takto 6 až 7 minut. Jakmile zezlátnou a jsou křupavá, opatrně je otočte a opékejte stehna další 2 minuty. Kuře přendejte na talíř a odložte stranou.
Na pánev přidejte nakrájenou červenou cibuli (v pánvi by vám mělo zbýt dost šťávy a tuku z kuřete, abyste nepotřebovali další olej). Cibuli smažte do měkka asi 3-4 minuty. Přidejte česnek, rajčatový protlak a harissu a vařte další 2 minuty a dochuťte špetkou soli.
Do pánve přidejte plechovku cizrny i s nálevem a vařte 3-4 minuty. Směs míchejte, aby se lehce připečené kousky, které se přichytili na pánev, smíchaly s cizrnovou směsí. Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky.
Kuřecí stehna vložte zpět (kůží nahoru) do pánve společně s cizrnou a rozprostřete kolem kuřete plátky citronu. Přeneste pánev do trouby a pečte 15 až 20 minut, aby kuře získalo krásnou zlatavou barvu a dopeklo se.
Na hotové kuře a cizrnu vymačkejte zbývající polovinu citronu a ozdobte čerstvou petrželkou.