Go Back
kuře recept

Marocké kuře s cizrnou

Marocké kuře s cizrnou je skvělá výživná večeře je plná výrazných chutí. Její příprava je naprosto jednoduchá, a jedná se tak o ideální recept na všední dny.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes

Pomůcky

  • 1 větší pánev vhodná do trouby

Ingredience

  • 500 g vykoštěných kuřecích horních stehen
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce harissa omáčky
  • 1 plechovka cizrny (cca 400g vč. nálevu)
  • 1 citrón
  • 1 lžička soli
  • 1 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • nasekaná čerstvá petrželka k servírování

Postup

  • Předehřejte troubu na 210 °C.
  • Kuřecí stehna vložte do větší mísy a smíchejte s olivovým olejem, kmínem, paprikou, oreganem, solí a pepřem. Rukama koření do masa dobře zapracujte a nechte 10-15 minut maso marinovat.
  • Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a stroužky česneku prolisujte.
  • Rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby. Jakmile se pánev rozpálí, snižte trochu plamen, položte na pánev kuřecí stehna (kůží dolů) a opékejte je takto 6 až 7 minut. Jakmile zezlátnou a jsou křupavá, opatrně je otočte a opékejte stehna další 2 minuty. Kuře přendejte na talíř a odložte stranou.
  • Na pánev přidejte nakrájenou červenou cibuli (v pánvi by vám mělo zbýt dost šťávy a tuku z kuřete, abyste nepotřebovali další olej). Cibuli smažte do měkka asi 3-4 minuty. Přidejte česnek, rajčatový protlak a harissu a vařte další 2 minuty a dochuťte špetkou soli.
  • Do pánve přidejte plechovku cizrny i s nálevem a vařte 3-4 minuty. Směs míchejte, aby se lehce připečené kousky, které se přichytili na pánev, smíchaly s cizrnovou směsí. Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky.
  • Kuřecí stehna vložte zpět (kůží nahoru) do pánve společně s cizrnou a rozprostřete kolem kuřete plátky citronu. Přeneste pánev do trouby a pečte 15 až 20 minut, aby kuře získalo krásnou zlatavou barvu a dopeklo se.
  • Na hotové kuře a cizrnu vymačkejte zbývající polovinu citronu a ozdobte čerstvou petrželkou.
Kalorie: 508kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Marocká
Klíčové slovo: Bez lepku, Maso, Mealprep, Rychlé, Snadné