Go Back
pavlova

Mini pavlovy s broskvemi

Pavlovy jsou můj oblíbený dezert. Jsou lehké, svěží a neuvěřitelně variabilní. Tentokrát mám pro vás takovou jejich letní verzi se šťavnatými broskvemi.
Počet porcí 12 mini pavlov
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 1 hour 30 minutes
Celkový čas 3 hours

Pomůcky

  • 1 plech na pečení
  • 1 kuchyňský robot

Ingredience

  • 160 ml vaječných bílků (cca 5-6 větších vajec)
  • 250 g jemného krupicového cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vinného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na dokončení:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 150 g mascarpone
  • 6 broskví
  • 60 g krupicového cukru
  • špetka soli

Postup

  • Troubu si předehřejte na 110℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  • Vaječné bílky dejte do mísy kuchyňského robota a dejte je šlehat na nižší otáčky, až se vám vytvoří bílá pěna. V ten moment začněte do bílků postupně zašlehávat cukr.
  • Cukr zašlehávejte postupně, stále při středních otáčkách, a rozdělte si ho na 5-6 částí. Vždy přidejte další část až poté, co se cukr do bílků hezky zašlehá.
  • Jakmile máte všechen cukr hezky zašlehaný, zvyšte výkon robota na maximum a šlehejte dalších 4-5 minut. Ve sněhu by nakonec opravdu neměly být znát krystalky cukru
  • Přidejte do směsi také vinný ocet, škrob a vanilkový extrakt a šlehejte dalších cca 30 vteřin.
  • Těsto si buď přendejte do cukrářského sáčku nebo ho na plech rozdělte lžící a upravte do požadovaného tvaru.
  • Pavlovy dejte péct do předehřáté trouby cca na 1,5 hodiny (záleží na velikosti). Po upečení troubu vypněte, jen lehce pootevřete dvířka trouby a nechte pavlovy v troubě zcela vychladnout.
  • Mezitím co se pavlovy pečou, si připravte smetanu a broskve. Broskve si nakrájejte na tenké plátky a v misce je promíchejte s krupicovým cukrem a špetkou soli. Nechte je takto alespoň hodinu macerovat.
  • V jiné míse vyšlehejte smetanu společně s mascarpone do hustšího krému. Pokud chcete, můžete smetanu dosladit moučkovým cukrem, ale jak pusinky, tak broskve jsou sladké samy o sobě.
  • Před servírováním si smetanový krém přendejte do cukrářského sáčku a pavlovy ozdobte. Zakončete macerovanými broskvemi.

Poznámky

  • Pavlovy vždy dokončete až těsně před servírováním. Pokud byste je naplnili třeba den dopředu, Pavlovy by se zbytečně rozmáčely.
Kalorie: 388kcal
Chod: Dezerty a moučníky
Kuchyně: Australská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Bez lepku, Sladké