Troubu si předehřejte na 110℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Vaječné bílky dejte do mísy kuchyňského robota a dejte je šlehat na nižší otáčky, až se vám vytvoří bílá pěna. V ten moment začněte do bílků postupně zašlehávat cukr.
Cukr zašlehávejte postupně, stále při středních otáčkách, a rozdělte si ho na 5-6 částí. Vždy přidejte další část až poté, co se cukr do bílků hezky zašlehá.
Jakmile máte všechen cukr hezky zašlehaný, zvyšte výkon robota na maximum a šlehejte dalších 4-5 minut. Ve sněhu by nakonec opravdu neměly být znát krystalky cukru
Přidejte do směsi také vinný ocet, škrob a vanilkový extrakt a šlehejte dalších cca 30 vteřin.
Těsto si buď přendejte do cukrářského sáčku nebo ho na plech rozdělte lžící a upravte do požadovaného tvaru.
Pavlovy dejte péct do předehřáté trouby cca na 1,5 hodiny (záleží na velikosti). Po upečení troubu vypněte, jen lehce pootevřete dvířka trouby a nechte pavlovy v troubě zcela vychladnout.
Mezitím co se pavlovy pečou, si připravte smetanu a broskve. Broskve si nakrájejte na tenké plátky a v misce je promíchejte s krupicovým cukrem a špetkou soli. Nechte je takto alespoň hodinu macerovat.
V jiné míse vyšlehejte smetanu společně s mascarpone do hustšího krému. Pokud chcete, můžete smetanu dosladit moučkovým cukrem, ale jak pusinky, tak broskve jsou sladké samy o sobě.
Před servírováním si smetanový krém přendejte do cukrářského sáčku a pavlovy ozdobte. Zakončete macerovanými broskvemi.