Nejprve si připravte drobenku. Do větší mísy nasypte ovesné vločky a cukr. Přidejte k nim také sůl, vanilkový extrakt a na kostky nakrájené studené máslo. Pomocí špiček prstů vypracujte drobenku a odložte do lednice.
Troubu si předehřejte na 170 ℃ a připravte si koláčovou formu, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
Do mísy kuchyňského robota dejte mouku, cukr, jedlou sodu, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte, aby se ingredience promíchaly.
Do mísy přidejte také máslo, jogurt, vejce, žloutek a vanilku. Na kuchyňský robot nasaďte K-metlu a ingredience společně vyšlehejte do hladkého těsta.
Mísu nyní vyndejte z robota, do těsta vmíchejte polovinu čerstvých malin a pomocí kuchyňské stěrky je opatrně vmíchejte do těsta.
Hotové těsto nalijte do koláčové formy a rovnoměrně ho ve formě rozprostřete. Navrch po celé ploše vyskládejte meruňky a maliny a posypte ovesnou drobenkou.
Koláč pečte v předehřáté troubě cca 55 minut až hodinu. Před vytažením z trouby proveďte test špejlí. Koláč bude vláčnější, protože do něj ovoce pustí šťávu, ale na špejli by vám po jejím vytažení z těsta nemělo zůstat víc než jen malé drobečky.
Upečený koláč nechte zcela vychladnout. Před podáváním ho můžete ještě navíc posypat moučkovým cukrem.