Go Back
Nutellové špičky

Nutellové špičky

Cukroví, které ze stolu zmizí většinou jako první a není se čemu divit. Nutella je oblíbená u většiny z nás, proto mi věřte, že cukroví, ve kterém je tato oblíbená pomazánka základem, nemůže zklamat.
Počet porcí 50 kousků
Doba přípravy 20 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 zdobicí sáček

Ingredience

  • 1 balení dětských piškotů
  • 400 g Nutelly
  • 225 g másla (pokojové teploty)
  • 4 lžíce vaječného likéru
  • 200 g čokolády / čokopeciček na polevu
  • 1-2 lžíce smetany ke šlehání

Postup

  • Nutellu, 175g másla a vaječný likér dejte do větší mísy a důkladně vyšlehejte do hladkého krému.
  • Piškoty si vyskládejte na nějakou podložku nebo plech - ideálně na takovou podložku, kterou pak snadno vložíte do mrazáku.
  • Do zdobícího sáčku dejte připravený krém. Na piškoty tvořte pomocí zdobícího sáčku "špičky" a takto připravené cukroví dejte na 15-20 minut do mrazáku.
  • Mezitím si rozpusťte ve vodní lázni čokoládu na polevu. Nechte čokoládu rozpouštět hezky pomalu a vodu na vodní lázeň nechte jen lehce zahřívat, voda by neměla vařit. Do rozpuštěné čokolády pak vmíchejte 50g másla a 1-2 lžíce smetany ke šlehání.
  • Špičky vyndejte z mrazničky a namáčejte je v připravené rozpuštěné čokoládě. Nechte ztuhnout, vychladit a pak už si na cukroví pochutnávejte, jak je libo.
Kalorie: 48kcal
Chod: Dezerty a moučníky
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Cukroví, Vánoce