Nutellové špičky jsou cukroví, které ze stolu zmizí většinou jako první. A upřímně, není se čemu divit. Nutella je oblíbená u většiny z nás. Věřte mi tedy, že cukroví, ve kterém je tato oblíbená pomazánka základem, nemůže zklamat. A pokud ho připravíte moc dopředu, rovnou počítejte s tím, že budete dělat další várku.
Já osobně je tento rok řadím mezi favority. U manžela dokonce tyhle špičky letos porazily i vosí hnízda (Recept na hnízda najdete TADY) a to už je co říct! Navíc mě baví, že příprava tohoto cukroví je opravdu nenáročná a vy si ho skutečně můžete připravit na poslední chvíli. Nebudeme si totiž nic nalhávat. Na začátku prosince u většiny z nás jsou plány na pečení cukroví velké. Spoustu z nás ale týden do Vánoc nemá upečeno zhola nic. Třeba já. A tak jsou takové recepty, jako tyhle nutellové špičky, víc než potřeba.
Na co si dát při přípravě pozor?
Výběr ingrediencí a jejich kvalita je celkem zásadní. Jde o nepečené cukroví, proto počítejte s tím, že každá jedna ingredience se na chuti cukroví odrazí. Nutella, tam není o čem hovořit, ale co takové máslo? Já vím, že je jeho cena někdy naprosto šílená, ale šetřete raději na množství cukroví, než na samotných ingrediencích. Nekvalitní máslo může pokazit celou vaší snahu a sama jsem si vyzkoušela, že jsem kvůli máslu musela vyhodit třeba celou várku lineckého.
A jakou zvolit čokoládu na polevu? Já osobně na Vánoce vždy objednávám čokopecičky ze specializovaných obchodů, ale není to nutnost. Kupte klidně klasickou hořkou nebo mléčnou čokoládu, jen si ohlídejte, aby hořká čokoláda měla alespoň 70% kakaové sušiny, u mléčné by ta hranice neměla jít pod 40%.
No a pokud si pohlídáte vše výše zmíněné, pak je skoro až nemožné, aby se vám tohle cukroví nepovedlo. Tak utíkejte pro ingredience, protože do Vánoc máte ještě spoustu času a já vám ručím za to, že za tyhle nutellové špičky vám doma budou možní i líbat ruce!
Nutellové špičky
Pomůcky
- 1 zdobicí sáček
Ingredience
- 1 balení dětských piškotů
- 400 g Nutelly
- 225 g másla (pokojové teploty)
- 4 lžíce vaječného likéru
- 200 g čokolády / čokopeciček na polevu
- 1-2 lžíce smetany ke šlehání
Postup
- Nutellu, 175g másla a vaječný likér dejte do větší mísy a důkladně vyšlehejte do hladkého krému.
- Piškoty si vyskládejte na nějakou podložku nebo plech – ideálně na takovou podložku, kterou pak snadno vložíte do mrazáku.
- Do zdobícího sáčku dejte připravený krém. Na piškoty tvořte pomocí zdobícího sáčku "špičky" a takto připravené cukroví dejte na 15-20 minut do mrazáku.
- Mezitím si rozpusťte ve vodní lázni čokoládu na polevu. Nechte čokoládu rozpouštět hezky pomalu a vodu na vodní lázeň nechte jen lehce zahřívat, voda by neměla vařit. Do rozpuštěné čokolády pak vmíchejte 50g másla a 1-2 lžíce smetany ke šlehání.
- Špičky vyndejte z mrazničky a namáčejte je v připravené rozpuštěné čokoládě. Nechte ztuhnout, vychladit a pak už si na cukroví pochutnávejte, jak je libo.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.