Tradiční Pad Thai patří mezí mé oblíbené recepty. Ať už si ho připravíte s kuřecím masem, krevetami nebo s tofu, nikdy nešlápnete vedle.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 15 minutesmin
Doba vaření 15 minutesmin
Pomůcky
1 hluboká pánev
Ingredience
250grýžových nudlí
500g kuřecího masa
2lžícesezamového oleje
3vejce
6stroužkůčesneku
1lžícenastrouhaného zázvoru
1svazekjarní cibulky
1/2pórku
1mrkev
100gmungo nebo sojových výhonků(lze vynechat)
Na Pad Thai omáčku:
4lžíce rybí omáčky
6lžictamarindové pasty
3lžícesojové omáčky
3lžícetřtinového cukru
2-3lžícevody
Na dokončení:
čerstvý koriandr
2hrstinasekaných arašídů
2limety
chilli paprička
Postup
Nudle vložte do hluboké mísy. Zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut stát. Poté vodu slijte, nudle propláchněte studenou vodou a odložte stranou.
Všechny ingredience na omáčku promíchejte ve vyšší nádobě a odložte stranou. Stroužky česneku prolisujte a smíchejte s nastrouhaným zazvorem. Mrkev a pórek si nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku na větší kousky a kuřecí maso na kostičky.
V hlubší (ideálně wok) pánvi si rozehřejte sezamový olej a orestujte na něm kuřecí maso. Pak maso odsuňte na stranu pánve a do pánve rozklepněte všechny 3 vejce. Nechte je lehce ztuhnout a poté je rozmíchejte a spojte s kuřecím masem.
Nyní do pánve přidejte také zeleninu a výhonky a restujte další 3-4 minuty, aby zelenina lehce změkla. Poté směs zalijte připravenou omáčkou a promíchejte.
Nakonec do pánve přidejte rýžové nudle a spojte je s ostatními ingrediencemi. Nejlépe vám to půjde asi za pomoci 2 vařeček. Podávejte posypané nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem, chilli a limetou.
Kalorie: 621kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Thajská
Klíčové slovo: Asie, Bez alkoholu, Bez lepku, Fakeaway, Kuřecí, Rychlé, Snadné