Go Back
pad thai

Pad Thai s kuřecím masem

Tradiční Pad Thai patří mezí mé oblíbené recepty. Ať už si ho připravíte s kuřecím masem, krevetami nebo s tofu, nikdy nešlápnete vedle.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 15 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev

Ingredience

  • 250 g rýžových nudlí
  • 500 g kuřecího masa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 3 vejce
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 100 g mungo nebo sojových výhonků (lze vynechat)

Na Pad Thai omáčku:

  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 6 lžic tamarindové pasty
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2-3 lžíce vody

Na dokončení:

  • čerstvý koriandr
  • 2 hrsti nasekaných arašídů
  • 2 limety
  • chilli paprička

Postup

  • Nudle vložte do hluboké mísy. Zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut stát. Poté vodu slijte, nudle propláchněte studenou vodou a odložte stranou.
  • Všechny ingredience na omáčku promíchejte ve vyšší nádobě a odložte stranou. Stroužky česneku prolisujte a smíchejte s nastrouhaným zazvorem. Mrkev a pórek si nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku na větší kousky a kuřecí maso na kostičky.
  • V hlubší (ideálně wok) pánvi si rozehřejte sezamový olej a orestujte na něm kuřecí maso. Pak maso odsuňte na stranu pánve a do pánve rozklepněte všechny 3 vejce. Nechte je lehce ztuhnout a poté je rozmíchejte a spojte s kuřecím masem.
  • Nyní do pánve přidejte také zeleninu a výhonky a restujte další 3-4 minuty, aby zelenina lehce změkla. Poté směs zalijte připravenou omáčkou a promíchejte.
  • Nakonec do pánve přidejte rýžové nudle a spojte je s ostatními ingrediencemi. Nejlépe vám to půjde asi za pomoci 2 vařeček. Podávejte posypané nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem, chilli a limetou.
Kalorie: 621kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Thajská
Klíčové slovo: Asie, Bez alkoholu, Bez lepku, Fakeaway, Kuřecí, Rychlé, Snadné