Křupavé gnocchi jsou u nás doma sázkou na jistotu. Příprava je asi tak na 5 minut a v kombinaci s harissou je výsledek krásně pikantní a ideální do podzimních dní.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 5 minutesmin
Doba vaření 10 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Pomůcky
1 plech na pečení
1 větší mísa
Ingredience
500ggnocchi
1lilek
1cuketa
1červená paprika
2červené cibule
3lžičkyharissy
1lžícejavorového sirupu
2lžíceolivového oleje
2lžičky uzené papriky
1lžičkasoli
1/4lžičkymletého pepře
1/2citrónu
Na dokončení:
feta sýr
čerstvá petrželka
Postup
Troubu si předehřejte na 200℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Cibuli, lilek, cuketu a papriku si nakrájejte na větší kousky a vhoďte do velké mísy.
Do mísy přidejte gnocchi, harissu, olivový olej, javorový sirup, papriku, sůl a pepř a vše společně důkladně promíchejte.
Směs vysypte na připravený plech a dejte péct do předehřáté trouby cca na 30 minut. Po upečení noky zakápněte šťávou z 1/2 citronu a dobře promíchejte.
Před podáváním posypte čerstvou petrželkou a feta sýrem.
Poznámky
Chorizo nebo párek? Jestli máte po ruce dobrou klobásu nebo párek, nebojte se je nakrájet na větší kolečka a přidat na plech. Jen pozor, klobása bude mít tendenci se připalovat, takže doporučuji kolečka klobásy přidat na plech až cca v polovině pečení.Zelenina. Při výběru zeleniny se meze nekladou. Máte doma unavená rajčata, žlutou nebo zelenou papriku, pórek, batáty nebo třeba brokolici? Přidejte jí k ostatním ingrediencím a upečte.Bílkoviny. Pokud by vám obecně v jídle chyběly bílkoviny, můžete upečené gnocchi doplnit o čerstvý sýr, natrhané kousky grilovaného kuřete nebo třeba smažené vejce.