Go Back

Pečené gnocchi s harissou

Křupavé gnocchi jsou u nás doma sázkou na jistotu. Příprava je asi tak na 5 minut a v kombinaci s harissou je výsledek krásně pikantní a ideální do podzimních dní.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes

Pomůcky

  • 1 plech na pečení
  • 1 větší mísa

Ingredience

  • 500 g gnocchi
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 2 červené cibule
  • 3 lžičky harissy
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/2 citrónu

Na dokončení:

  • feta sýr
  • čerstvá petrželka

Postup

  • Troubu si předehřejte na 200℃ a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Cibuli, lilek, cuketu a papriku si nakrájejte na větší kousky a vhoďte do velké mísy.
  • Do mísy přidejte gnocchi, harissu, olivový olej, javorový sirup, papriku, sůl a pepř a vše společně důkladně promíchejte.
  • Směs vysypte na připravený plech a dejte péct do předehřáté trouby cca na 30 minut. Po upečení noky zakápněte šťávou z 1/2 citronu a dobře promíchejte.
  • Před podáváním posypte čerstvou petrželkou a feta sýrem.

Poznámky

Chorizo nebo párek? Jestli máte po ruce dobrou klobásu nebo párek, nebojte se je nakrájet na větší kolečka a přidat na plech. Jen pozor, klobása bude mít tendenci se připalovat, takže doporučuji kolečka klobásy přidat na plech až cca v polovině pečení.
Zelenina. Při výběru zeleniny se meze nekladou. Máte doma unavená rajčata, žlutou nebo zelenou papriku, pórek, batáty nebo třeba brokolici? Přidejte jí k ostatním ingrediencím a upečte.
Bílkoviny. Pokud by vám obecně v jídle chyběly bílkoviny, můžete upečené gnocchi doplnit o čerstvý sýr, natrhané kousky grilovaného kuřete nebo třeba smažené vejce.
Kalorie: 449kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Rychlé, Snadné, Těstoviny