Dejte si vařit rýži. Rýži nejprve důkladně propláchněte, poté dejte vařit v odpovídajícím množství vody a přiveďte k varu. Lehce osolte, snižte plamen na minimum a nechte rýži dusit, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Poté rýži úplně odstavte a nechte ještě 10 minut dojít pod poklicí.
Následně si připravte bylinkový salát. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a oddělte bílé části od zelených. Okurku nakrájejte na tenké půlměsíčky. Listy koriandru natrhejte. V míse smíchejte okurku, koriandr a zelené části jarních cibulek a dejte stranou.
Poté si připravte omáčku. Česnek nakrájejte na jemné plátky a zázvor nastrouhejte. V pánvi nechte rozpustit máslo a jakmile se zpění, přidejte do česnek, zázvor a bílé části jarní cibulky. Vařte 4-5 minut, dokud česnek nezačne hnědnout, pak přidejte cukr a vařte další minutu.
Přidejte gochujang pastu a vodu a vařte další 2-3 minuty, dokud se všechny ingredience hezky nespojí. Dochuťte šťávou z 1 limety.
Filety z tresky osušte papírovou utěrkou. Lehce je posypte kmínem a špetkou soli.
Filety z tresky vložte do horkovzdušné fritézy a smažte při 220 °C po dobu 5 minut nebo dokud nejsou propečené. Že je ryba uvařená, poznáte tak, že do její nejsilnější části píchnete špejlí a špejle rybou krásně projde, aniž by kladla odpor.
Na jednu stranu misky dejte rýži a na druhou filet z tresky. Tresku přelijte připravenou omáčkou, přidejte bylinkový salát a 1/4 druhé limetky.