Nejprve si připravte kvásek. Odměřte si do menší misky cca 100ml vlažného mléka, přidejte 1 lžíci mouky, 1 lžíci cukru a důkladně promíchejte. Poté do směsi rozdrobte droždí, lehce promíchejte a nechte vzejít kvásek. Cca za 10 minut byste měli vidět značnou aktivitu - směs začne bublat a na povrchu se vám vytvoří taková bublající "čepička".
Do velké mísy od kuchyňského robota si dejte zbylé ingredience na těsto a jakmile máte kvásek aktivní, přidejte ho do mísy a začněte vypracovávat těsto. Pokud máte kuchyňského robota, půjde to samo. Do kuchyňského robotu nasaďte hnětač a na mírnou rychlost vypracujte pomalu pružné, hladké a kompaktní těsto.
Jakmile máte těsto hotové (a nemějte obavy, zadělává se opravdu dlouho, takže buďte trpěliví), přeneste ho na nějaké teplé místo, přikryjte utěrkou a nechte kynout tak, aby alespoň zdvojnásobilo svůj objem.
Nyní si připravte pekáč, ve kterém budete buchty péct a důkladně jej vymažte rozpuštěným máslem. Vykynuté těsto vyklopte na připravenou pracovní plochu. Rozválejte ho na větší obdélník, silný asi 0,5cm a rozdělte jej na 24 kousků.
Každý kousek těsta pak ještě trochu rozválejte, do středu dejte cca 1 polévkovou lžíci náplně a opatrně buchty zabalte. Každý kousek pak ještě znovu pomažte rozpuštěným máslem a vyskládejte vedle sebe na pekáč.
Buchty pečte v troubě předehřáté na 180°C cca 45 minut dozlatova. Pekáč buchet vyndejte z trouby, buchty nechte trochu vychladnout, pocukrujte a až budou zcela vychladlé, podávejte. Dobrou chuť.