Do menšího rendlíku dejte vařit vodu a připravte si misku se studenou vodou a kostkami ledu.
Do vroucí vody opatrně vložte vejce a vařte je přesně 8 minut. Poté je ihned dejte do připravené misky s vodou a ledem, ať se var vajec zastaví.
Stonek řapíkatého celeru si nakrájejte nadrobno a kapary nahrubo nasekejte.
Do větší mísy dejte řecký jogurt společně s dijonskou hořčicí a dobře promíchejte.
Z konzervy tuňáka slijte vodu a dejte do mísy s jogurtem. Do stejné mísy přidejte také sardinky s olejem a vidličkou je rozmačkejte na menší kousky a promíchejte s jogurtovým základem.
Nyní do pomazánky přidejte také nakrájený řapíkatý celer, kapary a kůru a šťávu z 1/2 citrónu. Promíchejte.
Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte nahrubo. Přidejte je do pomazánky a dobře promíchejte s ostatními ingrediencemi.
Pomazánku ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem.