Go Back
Rybičková pomazánk

Rybičková pomazánka s kapary

Klasická rybičková pomazánka je stálicí snad v každé české domácnosti. Pojďme si jí připravit v trochu zajímavější verzi s kapary a bylinkami.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 5 minutes
Celkový čas 10 minutes

Pomůcky

  • 1 větší miska

Ingredience

  • 125 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 125 g konzerva sardinek v oleji
  • 3 vejce
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 lžíce kaparů
  • 140 g tučného řeckého jogurtu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 citrónu
  • špetka soli

Postup

  • Do menšího rendlíku dejte vařit vodu a připravte si misku se studenou vodou a kostkami ledu.
  • Do vroucí vody opatrně vložte vejce a vařte je přesně 8 minut. Poté je ihned dejte do připravené misky s vodou a ledem, ať se var vajec zastaví.
  • Stonek řapíkatého celeru si nakrájejte nadrobno a kapary nahrubo nasekejte.
  • Do větší mísy dejte řecký jogurt společně s dijonskou hořčicí a dobře promíchejte.
  • Z konzervy tuňáka slijte vodu a dejte do mísy s jogurtem. Do stejné mísy přidejte také sardinky s olejem a vidličkou je rozmačkejte na menší kousky a promíchejte s jogurtovým základem.
  • Nyní do pomazánky přidejte také nakrájený řapíkatý celer, kapary a kůru a šťávu z 1/2 citrónu. Promíchejte.
  • Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte nahrubo. Přidejte je do pomazánky a dobře promíchejte s ostatními ingrediencemi.
  • Pomazánku ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Kalorie: 204kcal
Chod: Svačiny
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Rychlé, Snadné