Go Back

Rychlá kuřecí quesadilla

Tahle rychlá kuřecí quesadilla se řadí mezi jedny z těch rychlých večeří, které doma ráda připravuji, když času není zrovna nazbyt, ale stále nám chci dopřát chutnou a teplou večeři. Je to tedy ideální recept, který využijete především v hektické pracovní dny.
Počet porcí 4 quesadilly
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 pánev

Ingredience

  • 1 1/2 lžíce olivového oleje
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 75 g krémového sýra (lučina, palouček apod.)
  • 100 g strouhaného sýra (eidam, čedar nebo jiný sýr dle vašich preferencí)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • sůl na dochucení

Postup

  • Kuřecí maso si nakrájejte na menší kostičky, obě papriky si nakrájejte na tenké plátky, stejně tak i červenou cibuli.
  • Na pánvi si rozpalte olivový olej a přidejte nakrájené papriky, cibuli i kuřecí maso. Osolte a ochuťte kořením dle receptu. Smažte cca 7-10 minut, až papriky změknou a kousky masa budou opečené hezky dozlatova.
  • Poté do pánve přidejte krémový sýr a 1-2 lžíce horké vody. Důkladně promíchejte a nechte sýr kompletně rozpustit v masové směsi. Směs by měla být krémová. Pokud je potřeba dochuťte solí a pepřem.
  • Na každou polovinu tortilly pak rozprostřete masovou směs a posypte nastrouhaným sýrem. V polovině překlopte a tortillu z obou stran opékejte na pánvi, aby se sýr rozpustil a tortilla opekla dokřupava.
  • Nechte trochu vychladnout a podávejte s guacamolle, zakysanou smetanou či jinou oblíbenou salsou.

Poznámky

Tip: Při opékání tortilly můžete mít problém s jejím otáčením tak, aby se vám směs z tortilly nevysypala. Použít můžete jednoduchý trik - tortillu vždy otáčejte nikoliv otevřenou stranou, ale přes tu stranu, kde máte tortillu ohnutou. 
Kalorie: 506kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Mexická
Klíčové slovo: Mealprep, Pro děti, Rychlé