Go Back

Smažený sýr v horkovzdušné fritéze

Smažený sýr je česká klasika, kterou miluje snad každý. Připravte si ji se mnou v trochu zdravější verzi bez smažení.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 horkovzdušná fritéza

Ingredience

  • 400 g bloček sýru (ideálně Eidam)
  • 75 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • olej ve spreji

Postup

  • Sýr si nejdříve rozdělte na 4 stejné části. Ideálně spíše tenčí plátky.
  • Poté si připravte 3 misky. Do jedné dejte mouku, do druhé rozšlehejte vejce společně s lžící mléka, a do té třetí nasypte strouhanku.
  • Poté každý plátek sýra obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Aby vám sýr nevytekl, doporučuji obalit ještě jednou ve vajíčku a ve strouhance, aby vrstva byla tlustší a sýr v obalu lépe držel.
  • Poté sýr vyskládejte do horkovzdušné fritézy, lehce postříkejte olejem a pečte na 200°C nejprve 5 minut, sýr otočte a pečte dalších 5 minut.
  • Podávejte ideálně s kroketami a tatarkou. Dobrou chuť!
Kalorie: 378kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Air Fryer, Bez alkoholu, Pro děti, Rychlé, Vegetariánské