Smažený sýr je česká klasika, kterou miluje snad každý. Připravte si ji se mnou v trochu zdravější verzi bez smažení.
Počet porcí 4porce
Doba přípravy 10 minutesmin
Doba vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Pomůcky
1 horkovzdušná fritéza
Ingredience
400gbloček sýru (ideálně Eidam)
75ghladké mouky
100gstrouhanky
2vejce
2lžícemléka
olej ve spreji
Postup
Sýr si nejdříve rozdělte na 4 stejné části. Ideálně spíše tenčí plátky.
Poté si připravte 3 misky. Do jedné dejte mouku, do druhé rozšlehejte vejce společně s lžící mléka, a do té třetí nasypte strouhanku.
Poté každý plátek sýra obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Aby vám sýr nevytekl, doporučuji obalit ještě jednou ve vajíčku a ve strouhance, aby vrstva byla tlustší a sýr v obalu lépe držel.
Poté sýr vyskládejte do horkovzdušné fritézy, lehce postříkejte olejem a pečte na 200°C nejprve 5 minut, sýr otočte a pečte dalších 5 minut.
Podávejte ideálně s kroketami a tatarkou. Dobrou chuť!
Kalorie: 378kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Air Fryer, Bez alkoholu, Pro děti, Rychlé, Vegetariánské