Formu na chlebíček si vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 185°C. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl. Dobře promíchejte a odložte stranou.
Připravte si hnědé máslo. Ve velké pánvi nejprve na středním plameni rozpusťte máslo. Zahřívejte, dokud máslo nezačne bublat a nahoře se netvoří bílá pěna. Za stálého míchání nechte máslo zkaramelizovat (získá krásnou karamelovou barvu). Trvá to cca 3-5 minut.
Hnědé máslo přelijte do velké mísy a pomocí metličky chvíli šlehejte, aby se trochu vychladilo. Poté do mísy přidejte cukr a promíchejte.
Vejce rozklepněte a přidejte do máslové směsi. V tomto kroku přidejte také vanilku a pomocí metličky vyšlehejte těsto do hladka.
Banány oloupejte a přidejte k ostatním ingrediencím. Pomocí vidličky je nahrubo rozmačkejte. Nemusíte je rozmačkat úplně do hladka, naopak kousky banánu pak chlebíčku přidají krásnou texturu.
Připravené suché ingredience vsypte do mísy a pomocí stěrky zapracujte do těsta. Míchejte jen tak dlouho, aby se všechny ingredience krásně spojily.
Těsto vlijte do připravené formy na chlebíček a vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 50-55minut. Před vytažením chlebíčku z trouby proveďte test špejlí, kterou byste měli vytáhnout zcela suchou.