Go Back
Těstoviny alla Nerano

Těstoviny alla Nerano

Pasta alla Nerano jsou italské těstoviny se smaženou cuketou pocházející z vesnice Nerano na Sorrentinském poloostrově. Na přípravu si vystačíte s pár základními ingrediencemi a já věřím, že si těstoviny zamilujete.
Počet porcí 2 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes

Pomůcky

  • 1 hlubší pánev

Ingredience

  • 250 g těstovin (ideálně špagety)
  • 2 menší cukety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g másla
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Cuketu si nakrájejte na 2-3 mm silná kolečka. Stroužek česneku si oloupejte a listy bazalky nahrubo nasekejte.
  • V pánvi rozpalte olej a přidejte oloupaný stroužek česneku. Jakmile začne zlátnout, z pánve ho vyndejte.
  • Postupně v ochuceném oleji smažte na plátky nakrájenou cuketu. Smažte jí po částech, ať má cuketa v pánvi dost prostoru, aby se každý kousek opravdu hezky osmažil dozlatova.
  • Osmažené plátky cukety vyskládejte na papírovou utěrku a nechte je lehce okapat.
  • Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Vodu osolte a dejte do ní vařit těstoviny. Vařte je dle návodu na obalu tak dlouho, aby byly al dente. Část vody z těstovin si odložte stranou.
  • Do rozehřáté pánve vraťte osmažené plátky cukety, přidejte uvařené špagety, máslo a čerstvou bazalku. Promíchejte a přidejte trochu vody z těstovin.
  • Pánev nyní odstavte z plotny, směs už není třeba dál prohřívat. Přidejte čerstvě nastrouhaný parmezán a dobře promíchejte. Postupně přidávejte po troškách vodu z těstovin a dále míchejte, dokud se vám nevytvoří krásně krémová omáčka.
  • Hotové těstoviny můžete dochutit čerstvě namletým pepřem a rozdělte je na talíře. Podávejte ideálně ihned, ozdobené extra lístky bazalky.
Kalorie: 878kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Léto, Rychlé, Těstoviny, Vegetariánské