Go Back

Těstoviny s cuketou a cizrnou

Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří hledají rychlý, zdravý a chutný oběd nebo večeři a nemají moc času na jeho přípravu. Recept kombinuje jemnost těstovin s křupavou zeleninou a krémovou cizrnovou omáčkou a je skvělou vegetariánskou variantou zdravého a chutného jídla.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hrnec na těstoviny
  • 1 hluboká pánev
  • 1 tyčový mixér

Ingredience

  • 225 g těstovin (libovolného tvaru)
  • 1 menší červená cibule (nakrájená najemno)
  • 2 menší cukety
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 500 g cizrny v plechovce
  • 3 lžíce miso pasty
  • 2 lžíce lhůdkového droždí
  • 1 citron
  • olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvá petržel k servírování

Postup

  • Těstoviny uvařte dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Po uvaření je slijte a cca 1 hrnec vody z těstovin si odložte stranou.
  • Na středním plameni rozehřejte cca 2 lžíce olivového oleje a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Cibuli smažte na středním plameni přibližně 5 minut, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
  • Přidejte prolisovaný česnek a na tenké plátky nakrájené cukety. Ochuťte zlehka solí a pepřem. Smažte dalších 6-7 minut, dokud zelenina nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
  • Polovinu cizrny přidejte do pánve k zelenině. Druhou polovinu cizrny rozmixujte s miso pastou, lahůdkovým droždím, šťávou z celého citronu a přibližně 100 ml vody z těstovin tak, aby vám vznikla krémová omáčka.
  • Uvařené těstoviny přidejte na pánev k zelenině. Přidejte také hotovou cizrnovou omáčku a vše dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá, přidejte další vodu z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Hotové těstoviny podávejte přelité extra panenským olivovým olejem.Ozdobte čerstvě mletým černým pepřem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Rychlé, Snadné, Těstoviny, Vegetariánské