Těstoviny uvařte dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Po uvaření je slijte a cca 1 hrnec vody z těstovin si odložte stranou.
Na středním plameni rozehřejte cca 2 lžíce olivového oleje a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Cibuli smažte na středním plameni přibližně 5 minut, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
Přidejte prolisovaný česnek a na tenké plátky nakrájené cukety. Ochuťte zlehka solí a pepřem. Smažte dalších 6-7 minut, dokud zelenina nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
Polovinu cizrny přidejte do pánve k zelenině. Druhou polovinu cizrny rozmixujte s miso pastou, lahůdkovým droždím, šťávou z celého citronu a přibližně 100 ml vody z těstovin tak, aby vám vznikla krémová omáčka.
Uvařené těstoviny přidejte na pánev k zelenině. Přidejte také hotovou cizrnovou omáčku a vše dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá, přidejte další vodu z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Hotové těstoviny podávejte přelité extra panenským olivovým olejem.Ozdobte čerstvě mletým černým pepřem a nasekanou čerstvou petrželkou.