Těstoviny s cuketou a cizrnou jsou naprosto dokonalé vegetariánské jídlo, které si zamilujete od prvního sousta. Recept je skvělý, když chcete rychlé a výživné jídlo, které je zároveň plné chutí. Jen si to na jazyku představte, tu jemně orestovanou cibuli, zkaramelizované cukety a šťavnatou cizrnu. To vše spojené lahodnou krémovou omáčkou s miso pastou a citronovou šťávou.
I když na první pohled tohle jídlo nemusí vypadat jako majstštyk, výsledek je tak skvělý, že vám to hlava nepobere. A nejlepší na tom je, že je to jídlo, které zvládnete připravit i po náročném dni, když už se vám nechce trávit hodiny v kuchyni.
Těstoviny s cuketou a cizrnou
Pomůcky
- 1 hrnec na těstoviny
- 1 hluboká pánev
- 1 tyčový mixér
Ingredience
- 225 g těstovin (libovolného tvaru)
- 1 menší červená cibule (nakrájená najemno)
- 2 menší cukety
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 500 g cizrny v plechovce
- 3 lžíce miso pasty
- 2 lžíce lhůdkového droždí
- 1 citron
- olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
- čerstvá petržel k servírování
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Po uvaření je slijte a cca 1 hrnec vody z těstovin si odložte stranou.
- Na středním plameni rozehřejte cca 2 lžíce olivového oleje a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Cibuli smažte na středním plameni přibližně 5 minut, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
- Přidejte prolisovaný česnek a na tenké plátky nakrájené cukety. Ochuťte zlehka solí a pepřem. Smažte dalších 6-7 minut, dokud zelenina nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
- Polovinu cizrny přidejte do pánve k zelenině. Druhou polovinu cizrny rozmixujte s miso pastou, lahůdkovým droždím, šťávou z celého citronu a přibližně 100 ml vody z těstovin tak, aby vám vznikla krémová omáčka.
- Uvařené těstoviny přidejte na pánev k zelenině. Přidejte také hotovou cizrnovou omáčku a vše dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá, přidejte další vodu z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Hotové těstoviny podávejte přelité extra panenským olivovým olejem.Ozdobte čerstvě mletým černým pepřem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.