Nejprve si připravte těstoviny. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, dostatečně osolte (1 lžičku soli na 1l vody) a dejte vařit těstoviny. Uvařte je al dente podle návodu na obalu.
Dejte si stranou hrnek vody, ve které jste těstoviny vařili a těstoviny slijte. Můžete je propláchnout studenou vodou, aby se vám neslepily, a odložte je stranou.
V hlubokém hrnci rozpalte olivový olej a na středním plameni na něm 30s opečte plátky česneku. Přidejte také nakrájená cherry rajčata a zasypte je lžičkou cukru. Za občasného míchání restujte cca 10 minut, aby vám rajčata změkla.
Jakmile máte rajčata orestovaná, přidejte k rajčatům lžičku pesta, bazalku a jablečný ocet a krátce povařte, aby se chutě hezky propojily.
Nyní do omáčky přidejte cottage sýr a za pomocí ponorného mixéru omáčku rozmixujte do hladka. Pokud by se vám omáčka zdála příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin.
Do rozmixované omáčky vsypte uvařené těstoviny a důkladně promíchejte. Na mírném plameni těstoviny ještě 1-2 minuty povařte, aby se prohřály a spojily s omáčkou a můžete podávat. Při servírování můžete těstoviny posypat nastrouhaným parmezánem.