Go Back
tunacado

Tunacado sendvič

Tunacado sendvič je takový elegantní mix mezi tuňákovou pomazánkou a avokádovým sendvičem. Rozhodně je to ale sendvič, co vás zasytí.
Počet porcí 2 sendviče
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 5 minutes

Ingredience

  • 200 g focaccia nebo jiné pečivo
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 60 ml studené vody
  • 1/4 lžičky soli
  • 280 g tuňáka v konzervě
  • 4 filety ančoviček v oleji
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 1/2 citrónu
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 2 lžíce majonézy
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • 1 avokádo (nakrájené na plátky)

Postup

  • Do kuchyňského mixéru vložte bazalku, olivový olej, vinný ocet, studenou vodu, špetku soli a 2 až 3 kostky ledu. Rozmixujte úplně dohladka a odložte stranou.
  • Do větší mísy dejte tuňáka, ančovičky, kopr, šťávu z citrónu, Worcestershire omáčku, majonézu a chilli vločky. Tyčovým mixérem rozmixujte opět dohladka.
  • Pečivo rozkrojte na poloviny a každou polovinu pokapejte po celé ploše bazalkovým olejem. Na jednu polovinu poté vyskládejte plátky avokáda, na druhou rozprostřete tuňákovou směs.
  • Sendvič uzavřete a opečte buď na pánvi nebo v toastovači dokřupava.
Kalorie: 650kcal
Chod: Svačiny
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez alkoholu, Sendvič, Snadné