Tunacado sendvič je takový elegantní mix mezi tuňákovou pomazánkou a avokádovým sendvičem. Rozhodně je to ale sendvič, co vás zasytí.
Počet porcí 2sendviče
Doba přípravy 10 minutesmin
Doba vaření 5 minutesmin
Ingredience
200gfocaccia nebo jiné pečivo
2hrstičerstvé bazalky
3lžíce olivového oleje
2lžíce vinného octa
60mlstudené vody
1/4lžičkysoli
280gtuňáka v konzervě
4filetyančoviček v oleji
1lžícečerstvého kopru
1/2citrónu
1lžičkaWorcestershire omáčky
2 lžícemajonézy
1/4lžičkychilli vloček
1avokádo(nakrájené na plátky)
Postup
Do kuchyňského mixéru vložte bazalku, olivový olej, vinný ocet, studenou vodu, špetku soli a 2 až 3 kostky ledu. Rozmixujte úplně dohladka a odložte stranou.
Do větší mísy dejte tuňáka, ančovičky, kopr, šťávu z citrónu, Worcestershire omáčku, majonézu a chilli vločky. Tyčovým mixérem rozmixujte opět dohladka.
Pečivo rozkrojte na poloviny a každou polovinu pokapejte po celé ploše bazalkovým olejem. Na jednu polovinu poté vyskládejte plátky avokáda, na druhou rozprostřete tuňákovou směs.
Sendvič uzavřete a opečte buď na pánvi nebo v toastovači dokřupava.