Do středně velké misky dejte jogurt. Přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a špetku soli. Pomocí metličky nebo lžíce vše důkladně promíchejte a odložte stranou.
Na pánvi nechte rozpustit máslo. Snižte plamen na minimum a přidejte sladkou i uzenou papriku a chilli vločky. Promíchejte a ochucené máslo slijte do menší mističky. Odložte stranou.
Hrnec napusťte do 2/3 vodou a vodu přiveďte k varu. Poté snižte plamen a nechte vodu mírně probublávat – voda by se neměla prudce vařit, měla by jen jemně vřít.
Každé vejce rozklepněte do malé mističky nebo hrníčku. Do každého z nich přidejte přibližně ½ lžíce octa (může být vinný nebo jablečný). Ocet vám pomůže zpevnit bílek během vaření a zvýší šance k tomu, aby se vám pošírované vejce povedlo.
Pomocí malé lžíce nebo metličky vytvořte ve vroucí vodě jemný vír. Do jeho středu opatrně vlijte jedno vejce a nechte ho zvolna vařit. Vejce vařte přibližně 3 minuty a poté je opatrně vyndejte z vody a položte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Tímto způsobem uvařte i zbylá vejce.
Flatbread nebo naan potřete poctivou vrstvou jogurtu, přidejte 2 pošírovaná vejce, pokapejte ochuceným máslem a posypte čerstvými bylinkami.