Troubu si předehřejte na 190°C. Broskve rozložte do velké zapékací mísy nebo pánve a posypte je cukrem. Přidejte vanilku a na kostičky nakrájené máslo.
Broskve pečte v předehřáté troubě 30 minut nebo dokud omáčka kolem broskví nezačne bublat.
Mezitím si připravte těsto. Ve větší míse smíchejte rozpuštěné máslo, med, vejce, vanilku a mléko. Šlehejte pomocí ručního mixéru tak, aby se ingredience hezky spojily.
V jiné míse si smíchejte hladkou mouku, jedlou sodu, sůl a skořici. Promíchejte a přidejte k mokrým ingrediencím a jemně zapracujte do těsta pomocí kuchyňské stěrky.
Pečené broskve vytáhněte po 30 minutách z trouby a přelijte je připraveným vanilkovým těstem. Nemíchejte, jen broskve zalijte těstem! Pečte dalších 30-40 minut, dokud střed těsta neztuhne a okraje nezačnou hnědnout.
Po upečení nechte jen lehce vychladnout a podávejte dezert ještě teplý společně s vanilkovou zmrzlinou.