Jednoduchá rybí pomazánka

Rating: 0.00
(0)
Autor: Anička
16. 4. 2025

Tahle rybí pomazánka mi často zachraňuje oběd, když nestíhám a zároveň mám skoro prázdnou lednici. Konzervu rybiček mám totiž ve spíži v zásobě snad vždycky. Stejně jako trochu zvadlé bylinky. Bylinková zahrádka je totiž zatím v procesu, a tak se musím spolehnout na ty kupované. Vždycky jich ale koupím víc, než zvládnu včas zpracovat. A to včas myslím do druhého dne, protože ať zkouším cokoliv, málokdy ty bylinky vydrží čerstvé déle.

Ale to by bylo na samostatný článek. Teď zpátky k receptu. Mohu to vůbec nazývat receptem? Pro mě je to totiž takové zbytkové jídlo. Pár ingrediencí, většinou je dávám úplně od oka a moc nad tím nepřemýšlím. Pro vás jsem ale tentokrát ingredience spočítala, navážila, abyste si pomazánku mohli připravit taky.

Rybí pomazánka je extrémně variabilní. Upravit si jí můžete podle sebe, ale jestli bych doporučila něco opravdu dodržet, tak je to 1:1 poměr rybiček ve vlastní šťávě a v oleji. A klidně bych se držela i poměru jedny sardinky a jeden tuňák. Pokud si pomazánku totiž zkusíte připravit jen z tuňáka ve vlastní šťávě, bude jí chybět šmrnc. A bude trochu nudná. Sardinky mají navíc vysoký obsah Omega 3 mastných kyselin, kterých má většina z nás zoufalý nedostatek. Touhle cestou je tedy můžete aspoň trochu dohnat.

A jestli vás recepty na pomazánky baví, mám na blogu minimálně dvě další, které rozhodně doporučuju vyzkoušet. Je to tahle Pikantní vajíčková pomazánka nebo klasická vajíčková pomazánka, kterou nám doma připravuji alespoň jednou do měsíce.

rybí pomazánka

Jednoduchá rybí pomazánka

Tahle pomazánka mi vždy zachrání oběd, když nestíhám a zároveň mám skoro prázdnou lednici. Krásně do ní navíc spotřebujete i zbytky už "unavených" bylinek.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 10 minutes
Celkový čas 10 minutes

Ingredience
  

  • 1 konzerva sardinek v oleji
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 2 hrsti bylinek (kopr, petržel, máta..)
  • 140 g řeckého jogurtu
  • 1/2 citrónu
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

Postup
 

  • Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, bylinky nasekejte.
  • Do misky dejte obě rybí konzervy, přidejte řecký jogurt, kůru a šťávu z citrónu, Worcestershire omáčku, hořčici a promíchejte.
  • Přidejte do misky řapíkatý celer a bylinky, znovu promíchejte a dle chuti osolte a opepřete.
  • Podávejte jako pomazánku na pečivu, s knackebrotem nebo třeba jen s kousky zeleniny.
Chod: Předkrm, Svačiny
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bez lepku, ryba, Rychlé, Snadné, Základní recepty

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.

Sdílet recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Líbí se mi
Close
Copyright © 2023 Recepty od Aničky.
Close