Polévka, kterou připravíte jen v jednom hrnci! Dokonalá kombinace jemných tortellini a bohaté rajčatové omáčky je ideální pro rychlou a výživnou večeři, která bude mít zaručený úspěch u celé rodiny.
Do receptu jsem použila čerstvá cherry rajčata, šalotku a dobrý extra panenský olivový olej. Všechno jsou to ingredience, které dodávají polévce skvělou chuť a svěžest. Tortellini jsou dokonale uvařené, jen tak akorát al dente. V polévce krásně nasáknou všechny chutě a jsou skvělým doplňkem k tomu, aby se polévka dala považovat za plnohodnotné jídlo. Rozhodně tedy nemusíte mít obavy z toho, že byste po této polévce měli za hodinu hlad.
Navíc, díky tomu, že vše uvaříte v jednom hrnci, je úklid po večeři naprostá hračka. Recept je proto ideální pro ty, kteří hledají rychlé a snadné řešení během zaneprázdněných pracovních večerů, aniž by museli obětovat kvalitu a chuť.
![polévka](https://www.receptyodanicky.cz/wp-content/uploads/2024/11/IMG_8220-768x1024.jpg)
Podzim je období polévek a hřejivých jídel. Na mém blogu najdete i další skvělé recepty, které jsou ideální do toho pošmourného počasí. Vyzkoušejte třeba mojí oblíbenou dýňovou polévku nebo mé milované Podzimní chilli con carne. Bez toho si podzimní sychravé dny snad ani neumím představit.
![polévka](https://www.receptyodanicky.cz/wp-content/uploads/2024/11/IMG_8220-300x300.jpg)
Rajčatová polévka s tortellini
Pomůcky
- 1 hrnec vhodný do trouby
- 1 tyčový mixér
Ingredience
- 500 g cherry rajčat
- 3 větší šalotky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 650 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky oregana
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 400 g plněných tortellini
- 1 konzerva bílých fazolí
- 2 hrsti špenátu
- 100 ml smetany ke šlehání
Postup
- Troubu si předehřejte na 210℃.
- Do hrnce si dejte cherry rajčata a napůl rozkrojené šalotky. Lehce posolte, zalijte olivovým olejem a dejte na 25 minut do předehřáté trouby péct.
- Poté hrnec vyndejte z trouby a dejte ho na plotnu. Cherry rajčata zalijte vývarem, přidejte čerstvou bazalku, sladkou papriku, oregano, pepř a další špetku soli a promíchejte. Přiveďte k varu a nechte cca 10 minut probublávat.
- Pomocí tyčového mixéru polévku vymixujte dohladka.
- Do polévky přidejte tortellini, špenát, fazole a smetanu. Promíchejte a vařte tortellini v polévce dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Polévku poté ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.
Úžasná polévka. A musím říct ,měla jsem strach, že mi to dědí nebudou jist a snědli to ani nemrkli.
Vždycky, když čtu, že chutná i dětem, mám tu radost ještě o něco větší 😀 Jsem ráda, že chutnalo! 🙂