Big Mac Tacos rozhodně stojí za všechen ten humbuk, který se kolem nich na TikToku strhl! Jde o dokonalé spojení populární chuti Big Macu s křupavými tacos. Vzhledem k tomu, že celý recept stojí jen na pár ingrediencích, dejte si záležet na jejich výběru. Sáhněte proto po opravdu kvalitním hovězím mase, jehož chuť vás bude v kombinaci s omáčkou provázet každým soustem.
Proč je recept na Big Mac tacos tak populární?
- Jednoduchost. Hovězí maso jen rozprostřete na tortillu, opečete z obou stran, přidáte plátek sýra, omáčku a jídlo máte hotové. Celá příprava vám tedy nezabere víc jak 15 minut.
- Chuť. Nevíte, jestli máte chuť na tacos nebo na opravdu dobrý a šťavnatý burger? Tyhle Big Mac Tacos to vyřeší za vás. Jedná se o dokonalou fúzi těchto dvou pokrmů, která se prostě neskutečně povedla.
![big mac tacos](https://www.receptyodanicky.cz/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8137-768x1024.jpg)
Populární BIG MAC omáčka
Klasický Big Mac se bez omáčky, stejně jako jakýkoliv jiný burger, neobejde! Charakteristická lehce růžová barva omáčky je bezpochyby ikonická. A věřte nebo ne, její napodobení je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Pomocí pár ingrediencí si i doma vykouzlíte tu skvělou chuť, kterou na Big Macu z McDonaldu milujete. Co tedy na omáčku budete potřebovat?
- Majonézu
- Kečup
- Hořčici
- Lák z nakládaných okurek
- Bílý ocet
- Cukr
- Sušenou cibuli
- Sladkou papriku
- Sušený česnek
- Sůl a pepř na dochucení
A protože si omáčku budete připravovat doma, sami nejlépe víte, co do ní dáváte. Pokud byste si jí proto chtěli připravit v trochu odlehčenější verzi, můžete část majonézy nahradit řeckým jogurtem, nebo alespoň sáhnout po odlehčenější verzi majonézy.
![big mac tacos](https://www.receptyodanicky.cz/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8137-300x300.jpg)
Big Mac Tacos
Ingredience
- 8 ks menších tortil
- 500 g mletého hovězího masa
- 8 plátků čedaru
- ledový salát (nakrájený na tenké plátky)
- nakládané okurky (nakrájené na plátky)
- sůl a pepř na dochucení
Na Big Mac omáčku
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce láku z okurek
- 1 lžíce octa
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička česneku
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- V malé misce smíchejte majonézu, lák z okurek, kečup, hořčici, cukr, ocet, papriku, sušený česnek a cibuli a dejte stranou.
- Na jednu stranu každé tortilly dejte cca 60g mletého hovězího masa a zploštěte ho tak, aby zcela pokrylo povrch tortilly až k okrajům. Pokud dáváte přednost silnější placičce, přidejte více masa. Navrch posypte solí a pepřem.
- Pánev rozehřejte na střední plamen a opékejte na ní tortilly tou stranou, kde máte rozprostřené maso, dolů. Opékejte cca 4-5 minut až vám začnou okraje masa zlátnout. Pokud je třeba, pomocí obracečky přimáčkněte tortillu k pánvi, aby se vám maso nezkroutilo.
- Po 4-5 minutách tortillu obraťte a začněte ji opékat z druhé strany. Navrch masa dejte 1 plátek čedaru, pánev přikryjte a nechte sýr rozpustit a tortillu, aby se opekla dokřupava. Poté dejte opečenou tortillu stranou a dopečte zbytek tacos.
- Na každé tacos pak dejte menší hrst ledového salátu, pár plátku nakrájených okurek a zakončete pořádnou dávkou omáčky. Dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.