Pita plněná trhaným kuřecím masem

Rating: 0.00
(0)
Autor: Anička
7. 5. 2025

Kdo tu se mnou je už déle, tak ví, že pro pita chléb z Lidlu mám velkou slabost. Za mě je to jedno z nejlepších druhů pečiva, které v Lidlu můžete koupit. Hned za pitou je samozřejmě horský chléb, ale o tom kdyžtak zase jindy. Kvůli hodnocení pečiva z Lidlu tady totiž nejsme, že?

Vždycky, když se s vámi o pitu z Lidlu podělím, ptáte se, s čím jí vlastně jím nebo jak jí upravuji. Variant je spoustu a já se postupně budu snažit sdílet víc a víc receptů, ve kterých jí skvěle využijete. Už za sebou máme sendvičovou variantu s vejci, dnes si jí připravíme s trhaným kuřecím masem. Maso se uvaří v čipotlové omáčce, které mu dodá skvělou chuť a díky které je celá příprava skoro bez práce.

pita

Čipotlovou omáčku mají nyní na e-shopu Živina a já doporučuji nakoupit jí do zásoby. Určitě toho nebudete litovat. Ale pokud byste jí kupovat nechtěli, klidně do náplně použijte trhané maso z tohoto RECEPTU. Důležité je, aby maso bylo šťavnaté, protože hraje v celém receptu hlavní roli.

A až ho budete do pity plnit, klidně k němu přidejte listy ledového salátu, lžíci zakysané smetany a nadrobený feta nebo balkánský sýr. Chybu tím rozhodně neuděláte.

Jak snadno naplnit pitu?

Pokud si práci chcete o dost ulehčit, mám pro vás skvělý tip. Předehřejte si troubu a každou pitu rozpulte. Za mě je super, když pitu jako takovou trochu vydlabete. Dělejte to ale opatrně, protože jí zase nechcete příliš tenkou, aby se vám pak neprotrhla. Takto vydlabanou pitu naplňte kouskem pečicího papíru, aby držela otevřený tvar. Pak ji dejte do předehřáté trouby a jen zlehka ji zapečte, stačí opravdu 8-10 minut. Pita díky tomu nejen že bude držet tvar, ale bude i dokonale křupavá.

Pita plněná trhaným kuřecím masem

Pita je moje slabost a mohla bych jí jíst každý den. Tahle variace s trhaným kuřecím masem mě poslední dobou moc baví a já věřím, že si jí vychutnáte stejně jako já.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes

Ingredience
  

  • 2 větší pita chleby
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá cibule
  • 1 žlutá nebo červená paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml čipotlové pasty (prodává Živina)
  • 125 ml kuřecího vývaru

K podávání:

  • ledový salát
  • zakysaná smetana
  • feta sýr

Postup
 

  • Troubu si předehřejte na 200℃. Cibuli rozkrojte na polovinu a každou polovinu nakrájejte na tenké plátky. Papriku nakrájejte na nudličky.
  • Pita chléb si rozpulte, doporučuji vnitřek ještě trochu vydlabat, ať si uděláte prostor. Do každé poloviny pita chlebu zmuchlejte pečicí papír a dejte je péct do trouby na 8-10 minut.
  • Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete. Ochuťte je také oreganem, sladkou paprikou a koření do masa hezky vmasírujte.
  • Na pánvi si rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Stačí 3-4 minuty z každé strany, maso nemusí být zcela propečené. Maso vyndejte z pánve a odložte stranou.
  • Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a papriku, 1-2 minuty restujte a přidejte rajčatový protlak. Promíchejte, aby se zelenina protlakem hezky obalila, poté do pánve přidejte čipotlovou pastu a vývar.
  • Směs promíchejte a přiveďte k varu. Jakmile začne směs bublat, snižte trochu plamen, dejte do pánve zpět kuřecí prsa, přiklopte a nechte vařit cca 20-25 minut.
  • Pánev odklopte a kuřecí prsa vidličkou natrhejte na menší kousky. Pokud se o svou pánev bojíte, prsa vyndejte z pánve na prkénko, natrhejte a vraťte zpět. Promíchejte s omáčkou, aby se v ní maso hezky obalilo.
  • Hotové trhané maso podávejte v pitě společně s kousky ledového salátu, lžící zakysané smetany a posypané feta sýrem.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Kuřecí, Maso, Rychlé

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnal! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.

Sdílet recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Líbí se mi
Close
Copyright © 2023 Recepty od Aničky.
Close