Krémové tortellini v rajčatové omáčce

Rating: 0.00
(0)
Autor: Anička
29. 5. 2024

Tortellini v krémové rajčatové omáčce jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři, kterou si zamiluje celá rodina. Tento recept spojuje italskou klasiku s jemnou krémovou omáčkou, která dodá pokrmu naprosto lahodnou chuť. Perfektní pro večery, kdy máte málo času, ale nechcete slevit z nároků na kvalitu a chuť. Navíc je tento recept skvělým způsobem, jak do jídla nenápadně zakomponovat zeleninu, kterou si vychutnají i ti nejmenší.

Co mám na tomto receptu nejraději, je jeho jednoduchá a rychlá příprava. Tortellini si můžete připravit během pár minut, což oceníte především ve všední dny, kdy se po dlouhém dni chcete rychle najíst, ale zároveň si dopřát něco výjimečného a chutného. Navíc můžete recept přizpůsobit svým chuťovým preferencím – přidat své oblíbené bylinky, trochu chilli pro ostřejší chuť, nebo třeba pár listů čerstvého špenátu.

tortellini

Domácí tortellini? Nejsou třeba!

Nemusíte se trápit s přípravou domácích tortellini, pokud nemáte čas nebo chuť na složitější vaření. Klidně sáhněte po kupovaných tortellini, které dnes najdete v kvalitním provedení téměř v každém obchodě. Čerstvé nebo chlazené tortellini jsou skvělou volbou, protože vám ušetří spoustu času a námahy, aniž byste museli obětovat chuť nebo kvalitu výsledného jídla. Stačí je uvařit podle návodu na obalu a přidat do lahodné krémové rajčatové omáčky. Skvělá večeře je díky tomu hotová ani ne za 20 minut.

Jak si recept můžete ještě vylepšit?

  • Přidání čerstvé zeleniny. Přidejte hrst čerstvého špenátu nebo rukoly do omáčky těsně před podáváním. Zelenina se rychle spaří a dodá jídlu svěžest.
  • Ostré tóny. Pro milovníky pálivého můžete do omáčky přidat trochu drceného červeného pepře nebo pár kapek chilli omáčky.
  • Bylinky. Kromě bazalky zkuste do omáčky přidat i další čerstvé bylinky, jako je tymián, oregano nebo petržel. Bylinky dodají pokrmu aromatický nádech a zvýrazní jeho chuť.
  • Sušená rajčata. Přidejte do omáčky nasekaná sušená rajčata pro bohatší a koncentrovanější rajčatovou chuť.
  • Houby. Orestujte na pánvi několik nakrájených žampionů nebo jiných hub a přidejte je do omáčky. Houby dodají jídlu zemitý nádech a skvělou texturu.
  • Bílkoviny navíc. Přidejte do jídla vařené kuřecí maso, krevety nebo kousky uzeného lososa. Tím nejen zlepšího chuť celého jídla, ale také zvýšíte jeho výživovou hodnotu.
  • Ořechy. Posypte hotové tortellini drcenými piniovými oříšky nebo vlašskými ořechy. Křupavá textura a jemně oříšková chuť vytvoří zajímavý kontrast k jemné omáčce.

A nakonec, pokud se vám tento recept na tortellini v krémové rajčatové omáčce líbil, určitě si nenechte ujít další skvělé recepty na mém blogu. Vyzkoušejte například Krémové těstoviny se sýrem cottage nebo Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny.

Krémové tortellini v rajčatové omáčce

Jednoduché tortellini v krémové rajčatové omáčce jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Stačí vám balíček čerstvých tortellini a pár základních ingrediencí, které běžně najdete ve své spíži.
Počet porcí 4 porce
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Pomůcky

  • 1 hluboká pánev
  • 1 hrnec na těstoviny

Ingredience
  

  • 250 g tortellini
  • 50 g másla
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 75 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvá bazalka na dokončení

Postup
 

  • Nejprve si dejte vařit vodu na tortellini. Jakmile voda začne vařit, důkladně ji osolte.
  • Cibuli si nakrájejte nadrobno a stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky. Pánev si rozpalte na střední plamen a nechte v ní rozpustit máslo.
  • Nejprve do pánve přidejte nakrájenou cibuli a lehce 2-3 minuty orestujte, poté přidejte česnek a nechte dalších 30 vteřin rozvonět. Přidejte rajčatový protlak, bazalku a lehce promíchejte.
  • Do pánve vlijte smetanu ke šlehání, 1/2 parmezánu, dle chuti lehce osolte a promíchejte. Nechte 4-5 minut vařit na mírném plameni.
  • Mezitím dejte do vroucí vody vařit tortellini a uvařte je dle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Po uvaření tortellini slijte a odeberte si cca 1/2 hrnku vody z těstovin.
  • Uvařené tortellini přidejte do rajčatové omáčky, můžete přidat trochu vody z těstovin, pokud by se vám omáčka zdála příliš hustá a promíchejte.
  • Vše společně nechte ještě 1-2 minuty povařit v pánvi a poté podávejte posypané zbývajícím parmezánem a čerstvými listy bazalky.
Kalorie: 396kcal
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Rychlé, Snadné, Těstoviny, Vegetariánské

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.

Sdílet recept

Join the Conversation

  1. Eliška Sýkorová says:

    Můžu se zeptat, kde kupujete broccolini?

    1. Na baby brokolici jsem už narazila v Albertu, Kauflandu nebo jí mají na Košíku i Rohlíku 🙂

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Líbí se mi
Close
Copyright © 2023 Recepty od Aničky.
Close