O slavném Tunacado sendviči ze sítě Joe & the Juice už jste možná slyšeli. Já o něm nejen slyšela, ale měla jsem i tu možnost ho letos v červnu v Londýně ochutnat. A má to svůj důvod, proč je sendvič tak slavný. Na první pohled to sice možná nevypadá, ale je fakt neskutečně dobrý. A když si ho opečete pořádně dokřupava, tak vlastně nemá chybu.
Je to takový elegantní mix mezi tuňákovou pomazánkou a avokádovým sendvičem. Rozhodně je to ale sendvič, co vás zasytí. A jeho výhoda? Skvěle chutná i studený, takže si ho můžete zabalit třeba s sebou do práce.

Co je to vůbec ten Tunacado sendvič?
Tunacado (spojení slov tuna a avocado) je sendvič, který si Joe & the Juice vymysleli jako vylepšenou verzi klasického tuňákového sendviče. Z čeho se tedy skládá? Z tuňákové pěny, avokáda, pesto oleje a perfektně křupavého pečiva. Na stoly Joe & the Juice se sendvič dostal už před více než 10 lety, ale až v roce 2022 explodoval na TikToku a Instagramu. Od té doby je to nejpopulárnější sendvič v jejich sortimentu a zamilovaly si ho snad všichni, kdo ho od té doby ochutnali.
Proč si podle mě získal sendvič takovou oblibu? Za mě je nejen jeho chuť, ale i skvělá výživová hodnota. Sendvič je vyvážený a sytý. Tuňák je skvělým zdrojem omega‑3 a bílkovin, avokádo dodá zdravé tuky, pesto chuť a křupavé pečivo zase sacharidy. Sendvič tedy nepostrádá žádnou ze základních makroživin a pokud lidé z kanceláří hledají chutný a zdravý oběd, Tunacado je prostě značka ideál. A pokud si ho budete připravovat sami doma, hotový je za pár minut.

Tunacado sendvič
Ingredience
- 200 g focaccia nebo jiné pečivo
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 60 ml studené vody
- 1/4 lžičky soli
- 280 g tuňáka v konzervě
- 4 filety ančoviček v oleji
- 1 lžíce čerstvého kopru
- 1/2 citrónu
- 1 lžička Worcestershire omáčky
- 2 lžíce majonézy
- 1/4 lžičky chilli vloček
- 1 avokádo (nakrájené na plátky)
Postup
- Do kuchyňského mixéru vložte bazalku, olivový olej, vinný ocet, studenou vodu, špetku soli a 2 až 3 kostky ledu. Rozmixujte úplně dohladka a odložte stranou.
- Do větší mísy dejte tuňáka, ančovičky, kopr, šťávu z citrónu, Worcestershire omáčku, majonézu a chilli vločky. Tyčovým mixérem rozmixujte opět dohladka.
- Pečivo rozkrojte na poloviny a každou polovinu pokapejte po celé ploše bazalkovým olejem. Na jednu polovinu poté vyskládejte plátky avokáda, na druhou rozprostřete tuňákovou směs.
- Sendvič uzavřete a opečte buď na pánvi nebo v toastovači dokřupava.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat komentář níže nebo mě označte @receptyodanicky na Instagramu a k fotce přidejte hashtag #receptyodanicky.